خرید نهال نارنگی در مازندران و گیلان همیشه مورد استقبال باغدارن بوده و علت آن نیز، باردهی مناسب و سود اقتصادی است که این درخت عرضه می کند. نارنگی جزو درختان میوه مناسب شمال ایران بوده که در طراحی باغ میوه ۱۰۰۰متری نیز می توان از ان استفاده کرد. درخت نارنگی به نسبت پرتقال، قد کوتاه تری دارد و شاخه های ان نیز ظریف تر است. این درخت را بومی چین می دانند و در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری بهتر رشد می کند. میوه درخت نارنگی اغلب دارای رنگ نارنجی است و بافتی شیرین و آبدار دارد. پوست نازک و نرم میوه و گل های سفید 5 پر، از دیگر ویژگی های نارنگی می باشد. در ادامه قصد داریم در خصوص بهترین زمان کاشت، انواع نهال نارنگی و شرایط خرید و نگهداری ان، مطالبی را برای شما بیان نماییم.
توضیح مهندس همتی در مورد انواع مرکبات و روش نگهداری و کاشت و هرس
انواع نهال نارنگی
نارنگی دارای گونه های مختلفی است و افرادی که فروش نهال نارنگی را انجام می دهند، شاید بیشتر رقم هایی مانند: نهال نارنگی پیج، ژاپنی و خارو را به بازار عرضه کنند ولی انواع رقم های این میوه بسیار زیاد تر است و معمولا براساس خصوصیات به دو دسته ماندرین و تانجرین تقسیم می شوند. در لیست زیر می توانید تمام انواع نارنگی را مشاهده نمایید:
- نارنگی ساتسوما
- نارنگی کلمانتین
- نارنگیهای تانجلو
- نارنگی تمپل
- نارنگی مورکات
- نارنگی روبینسون
- نارنگی پیج
- رقم ویلینگ
- رقم فیرچاید
- رقم پونکن
- نارنگی رقم کلئوپاترا
- نارنگی ژاپنی
- نارنگی خاردو
- نارنگی سیاهو
- نارنگی پاکستانی
- نارنگی کینو
- نارنگی یافا
- نارنگی کینگ
- رقم نارنگی لی
عمر درخت نارنگی چقدر است؟
عمر درخت نارنگی تا 50 سال است ولی عمر مفید جهت باردهی ان 30 سال می باشد.
بهترین زمان کاشت نهال نارنگی
بهترین خاک برای کاشت این درخت باید لومی و سبک و دارای زهکشی خوب و pH بین 5.5 تا 6.5 باشد. کشت این درخت به دو صورت بذری و رویشی انجام می شود. بهترین فصل کاشت نارنگی در بهار است. باغداران در مناطق معتدل باید نهال را در زمین بکارند ولی در مناطق سرد برای جلوگیری از یخ زدگی ریشه، نهال باید در ظرف کاشته شود. فاصله کاشت نهال ها بین 3 تا 4 متر باید باشد و عمق حفره ای که قرار است نهال نارنگی در ان قرار بگیرد باید دو برابر طول ریشه باشد.
شرایط هرس و نگهداری نهال نارنگی
در نگهداری درخت نارنگی باید به چند نکته اساسی توجه شود. این درخت معمولا به هرس زیادی نیاز ندارد ولی اگر قصد حذف شاخ و برگ اضافی یا بیمار درخت را داشتید باید در فصل بهار و قبل گلدهی درخت آن را انجام دهید. این درخت مانند اکثر مرکبات به دمای معتدل برای رشد نیاز دارد و باید در آب و هوای گرمسیری و نیمه گرمسیری کاشته شود. دمای زیر صفر درجه برای نارنگی مضرر بوده و به باغدار خسارت وارد خواهد کرد. بهترین دمای رشد برای نارنگی، بین 16 تا 27 درجه سانتی گراد است و نیاز نوری درخت نیز بین 6 تا 8 ساعت در روز می باشد. توجه داشته باشید که دمای بالای 36 درجه نیز برای درخت ضرر آفرین خواهد شد و نباید در شرایط آب و هوایی بسیار گرم نیز درخت کشت شود.
بهترین کود برای درخت نارنگی
در سال اول کاشت و در فصل بهار باید از کود های مغذی NPK برای تغذیه درخت استفاده شود. نیاز به نیتروژن در نهال نارنگی بسیار زیاد است به همین خاطر باید حتما از کود های نیتروژنه برای نارنگی استفاده گردد. در صورت مشاهده عدم رشد و زردی رنگ برگ های درخت نارنگی، می توانید با کمک متخصص کشاورزی از کود های اهن برای تغذیه این درخت استفاده کنید.
آفات و بیماری های درخت نارنگی
شایع ترین آفات این درخت شامل: شپشک آرد آلود، سپردار قهوه ای مرکبات، شته سبز و سیاه، بالشک، پروانه مینوز مرکبات، سپردار زرد شرقی، شانکر باکتریایی و اگزوکورتیس می باشد. اگر ارقام نهال خریداری شده از نوع مقاوم باشند و زمان سمپاشی درختان میوه نیز به موقع انجام شود، درخت از این بیماری و آفات، مصون خواهد بود. بهترین سم برای رفع اکثر بیماری های درخت نارنگی، سم بردوفیکس می باشد.
نحوه آبیاری درخت نارنگی
آبیاری درخت نارنگی در ابتدای کاشت باید در هر سه روز یکبار باشد و بعد از گذشت دو هفته، به هر 10 روز یکبار ابیاری ان تغییر کند. این روال آبیاری تا 2 ماه ادامه پیدا می کند سپس می توانید از سیستم آبیاری قطره ای برای درخت استفاده کنید تا در کنار رطوبت همیشگی خاک، ریشه ها به علت آبیاری عمیق، پوسیده نشوند.
علت رشد نکردن درخت نارنگی چیست؟
عدم نور کافی یا ابیاری نا منظم یکی از دلایل رشد نکردن درخت نارنگی است ولی علت اصلی ان را می توان به کمبود آهن نسبت داد. این امر سبب می شود تا برگ درختان نارنگی زرد شده و رشد ان نیز متوقف شود. کود های اهن می تواند این مشکل را در درخت رفع نماید و عمل فتوسنتز را نیز افزایش دهد.
درخت نارنگی بعد از چند سال میوه میدهد؟
معمولا درخت نارنگی از سال 3 یا 4 کشت، باردهی خود را آغاز می کند و باردهی مفید ان تا 30 سال ادامه دارد.
قیمت نهال نارنگی
قیمت نهال نارنگی بر اساس عوامل مختلفی تعیین می شود. به طور کلی قیمت نهال میوه در اولین قدم براساس نوع و گونه نهال مشخص می شود. برخی گونه ها ممکن است کمیاب تر یا پرمحصول تر باشند. نمونه ی این مورد را در خصوص نهال نارنگی زودرس می توان مثال زد، که به علت ویژگی های خاصی که دارد، قیمت بالاتری نیز به نسبت سایر انواع نهال نارنگی دارد. نوع پرورش و تکثیر نهال نیز بر قیمت آن موثر است. نهال های تکثیر شده در سرو طلایی، بر طبق اصول نوین کشاورزی و زیر نظر کارشناسان این حوزه پرورش یافته اند و به همین جهت در برابر بیماری ها و شرایط نا مساعد اب و هوایی مقاوم تر هستند به همین خاطر می توانید با خیالی آسوده، بهترین رقم نهال را تهیه نمایید.
خرید نهال نارنگی در گیلان
در این مقاله با انواع نارنگی و شرایط کاشت و نگهداری ان اشنا شدید. در نهالستان سرو طلایی همواره تلاش بر این بوده تا بهترین ارقام نهال مرکبات مختلف مانند نارنگی در اختیار مشتریان قرار بگیرد تا بعد از کاشت، بیشترین بازدهی را شاهد باشند. اگر تمایل به خرید نهال نارنگی ژاپنی، پیچ یا هر نوع دیگری از این درخت دارید، می توانید برای اطلاع از نحوه ی ثبت سفارش و قیمت، از طریق روش های زیر با ما در تماس باشید. در خصوص مطالب بیان شده در این مقاله نیز اگر سوالی دارید، لطفا با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.
- شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 18 تماس بگیرید 09113818646
- از طریق فرم داخل سایت سوال خودتان را بپرسید.
سوالات متداول
هر درخت نارنگی چند کیلو میوه میدهد؟
میزان باردهی درختان نارنگی در هر هکتار بین 17 تا 30 تن است.
بهترین نهال نارنگی چیست؟
بهترین نهال های نارنگی که در ایران کشت می شوند شامل نهال نارنگی ژاپنی، پیج و کلمانتین هستند که رقم های ژاپنی و پیج از نوع زودرس می باشند و رقم کلمانتین بر خلاف سایر ارقام نارنگی، مقاوم در برابر سرما است.