در ایران کشت درختان سریعالرشد مانند بید و صنوبر که مصارف گستردهای بهویژه در صنایع چوب دارند، بسیار رایج است. خرید نهال صنوبر و کاشت آن علاوه بر اینکه منظرهای چشمنواز اطراف باغ، مزارع، رودخانهها و… را ایجاد میکند میتواند پس از رسیدن به اندازه استاندارد باعث ایجاد شغل و درآمدزایی نیز شود.
اگر قصد خرید صنوبر را دارید، در این مطلب با کلیهی نکات مهم و کاربردی از شرایط نگهداری، کاشت تا قیمت درخت صنوبر 5 ساله در گیلان و نهال آن آشنا خواهید شد.
صنوبر گیاهی است چوبده با رشد سریع این گیاه در خاکهای سبک مثل خاک لوم بخوبی رشد میکند بر حسب گونه های مختلف در اغلب مناطق قابل کشت است تکثیر آن از طریق قلمه بوده که در اواسط اسفند تا اوایل بهار قلمه را به طول 20 سانت گرفته ودر زمینی که قبلا شخم زده اید طوری قلمه ها را در خاک قرا ر دهید که فقط یک یا دو جوانه بیرون از خاک باشد هنگام کم آبی باید آبیاری انجام شود تا اواخر آذر قلمه ها به سه تا چهار متر می رسند ودر اسفند ماه قابل انتقال به زمین اصلی است البته از کود اوره برای رشد قلمه ها در نهالستان دو تا سه با استفاده شود
همچنین ببینید: خرید نهال شمشاد طلایی
همچنین ببینید: خرید گل توری
آشنایی با درخت صنوبر
درخت صنوبر با نام انگلیسی Cottonwood و نام علمی Populus alba گونهای از راسته تیره بیدیان (Salicaceae) با ریشههای سطحی و رشد فوقالعاده و یکی از قدیمیترین و بزرگترین درختان چوب و بومی آمریکای شمالی است با اینحال اصل و نسب درخت صنوبر ریشه در روم باستان دارد.
این درخت بهدلیل وزن سبک در ساختوساز یکی از منابع ارزشمند برای مصالح ساختمانی و صنعت مبلمان است. درخت صنوبر دارای برگهایی به شکل بادبان با ساقههای مسطح بلند است که حتی ملایمترین نسیمی باعث لرزیدن آنها میشود.
توضیح مهندس ارسلان همتی در مورد نهال صنوبر
برگ درخت صنوبر درشت، مثلثی و قلبی شکل با برگهای سبز است که در پاییز زرد میشود. همچنین تنه این درخت بهقدری ضخیم است که میتواند حداقلترین آسیب را در برابر آتشسوزی داشته باشد.
با اینحال بهدلیل سریعالرشد بودن این درخت چوبهای آن نرم و شکننده است و بهراحتی در شرایط باد شدید میشکند. معمولاً طول عمر درخت صنوبر 70 تا 100 است اما برخی از گونههای این درخت اگر در یک محیط مناسب رشد کند، میتواند بین 200 تا 400 سال نیز عمر کند.
هر درخت صنوبر دارای گلهای نر و ماده است که در فصل بهار، قبل از پیدا شدن سروکله برگها، میتوانید دستههای آویزان از شکوفههای زرد رنگ را مشاهده کنید.
کاربردهای درخت صنوبر در صنعت
درخت صنوبر در صنایع مختلف کاربردهای گستردهای دارد و جزو درختان با رشد سریع است. این درخت به دلیل رشد سریع، تنوع گسترده، سازگاری با هرگونه آبوهوا و تولید 10 تا 15 برابر چوپ نسبت به دیگر درختان جنگلی عمدتاً در صنایع چوب، فیبر، کاغذ، MDF و نئوپان مورد استفاده قرار میگیرد.
این درخت که در جهان نزدیک به 40 گونه دارد، با توجه به نوع درخت مانند تبریزی، سپیدار، پده، آشنگ، شالک و… کاربردهای متفاوتی دارد.
در گذشته برای زهشکی مناطق باتلاقی استفاده میشود، زیرا درختان صنوبر به لطف ریشههای گشتردهای که دارند میتوانند رطوبت زیادی را از زمین بیرون بکشند، اما امروزه عمدتاً از چوب درخت صنوبر در ساخت کابینت، مبلمان، دکوراسیون داخلی و ساخت الوار استفاده میشود.
شرایط نگهداری و کاشت درخت صنوبر
درخت صنوبر عمدتاً با کلیه شرایط آبوهوایی و خاک سازگاری دارد. با اینحال برای اینکه یک بستر مناسب برای رشد عالی این درخت فراهم شود، باید برخی از نکات را رعایت کنید. یکی از فاکتورهای مهم در زمینهی کاشت درخت صنوبر، انتخاب یک زمین مناسب است که باید دارای ویژگیهای مانند
شیب کم یا بدون شیب، دسترسی داشتن به امکانات آبیاری، عدم وجود علف هرز و بقایای گیاهی، عدم باتلاقی بودن و… باشد.
نور مناسب درخت صنوبر
بهترین منطقه برای کاشت درختان صنوبر، مکانی است که به آفتاب کامل و مستقیم دسترسی داشته باشند. با اینحال این درخت در فضای نیمه سایه نیز رشد خواهد داشت.
دما مناسب درخت صنوبر
خاک مرطوب سرشار از مواد مغذی در کنار دمای مناسب، باعث رشد و شادابی درخت صنوبر میشود. یک آبوهوای معتدل همراه با بارندگی و زمستانهای خنک در خاکی که بهخوبی زهکشی شده باشد، یک محیط و دما ایدهآل برای رشد درخت صنوبر است. همچنین درختان صنوبر در برابر سرما مقاومت بالایی دارند.
همچنین ببینید: خرید نهال گردو
همچنین ببینید: خرید نهال ازگیل ژاپنی
آبیاری درخت صنوبر
درختان صنوبر در شرایط طبیعی، عمدتاً در نزدیکی منبع آب مانند خاکهای آبرفتی، کانالهای آبیاری، حاشیه رودخانهها و… رشد میکنند. زیرا یکی از نیازهای اصلی رشد این درخت بهشدت رطوبتپسند مقادیر زیاد آب است. این درخت بهقدری به آب وابسته است که برای حفظ رطوبت در طول دورهی طولانی خشکسالی برگریزی دارد.
یک درخت بالغ صنوبر روزانه 200 گالن آب مصرف میکند. با اینحال آبیاری درخت صنوبر بهشدت به منطقهی کشت، عمق و سطح زمین بستگی دارد و بین نیم تا 5 متر متغییر است. همچنین بهتر است که آبیاری درخت صنوبر با آبی انجام شود که شوری آن کم و دارای pH بین هفت تا هشت باشد.
خاک درخت صنوبر
عامل بعدی که در رشد خاک درخت صنوبر تأثیردارد، انتخاب خاک مناسب است. خاک این درخت باید دارای ویژگیهایی مانند سبک، نفوذپذیر، بافت یکنواخت، ترکیب مناسب از ذرات رس، سیلت و عناصر مغذی باشد. معمولاً درخت صنوبر در خاکهای قلیایی و آهکی رشد مناسبی ندارد و گاهی نیز این نوع خاک باعث مرگ گیاه نیز خواهد شد.
کوددهی درخت صنوبر
یکی دیگر از عوامل مهم و اصلی در رشد مناسب درخت صنوبر کوددهی است. بهدلیل رطوبت دوست بودن این درخت، تأمین رطوبت و مواد مغذی مورد نیاز در خاک اهمیت زیادی دارد. بنابراین باید تهویه خاک و کوددهی بهطورمرتب و دقیق انجام گیرد.
میزان و مقدار کود مورد نیاز برای درخت صنوبر به سن، نوع و وضعیت خاک بستگی دارد. عمدتاً بیشتر افراد از کودهایی شیمیایی که ترکیبیاز فسفر، ازت، و پتاس دارند، را استفاده میکنند. بهترین زمان برای کوددهی درخت صنوبر بهار و پاییز است.
زمان مناسب برای هرس درخت صنوبر
درخت صنوبر عمدتاً نیازی به هرس ندارد. با اینحا با افزایش سن احتمال شکننده شدن شاخهها بسیار زیاد است، بنابراین باید بهطور منظم شاخه بررسی شود و در صورت ناپایداری آن را هرس کنید. بهترین زمان برای هرس درخت صنوبر و تقویت رشد آن پاییز است که هرس باید به آرامی و با دقت انجام شود.
توجه داشته باشید که در هنگام هرس درخت صنوبر حتماً تیغههای ابزار هرس را استریل کنید، زیرا ابزار آلوده میتواند باعث گسترش ناخواسته آفات و ایجاد بیماری برای درخت شود.
بهترین زمان کاشت درخت صنوبر ( فاصله استاندارد کاشت درخت صنوبر)
مانند دیگر درختان چوبی، پاییز بهترین زمان برای کاشت درخت صنوبر است. چاله کاشت باید حداقل دو برابر ریشه عمق و پهنای داشته باشد. زیرا ریشه این درخت با بسیار سریع رشد میکند و میتواند دور از پایه درخت پخش شود. همچنین بهتر است درخت را در مکانی بکارید که فضای کافی برای رشد داشته باشد و از کاشت درختان صنوبر در نزدیکی خانه، ساختمان و … اجتناب کنید.
پس از کاشت، گیاه باید به خوبی آبیاری شود و برای تثبیت حتماً از یک پایه نگهدارنده نیز استفاده کنید تا درخت بتواند بهخوبی رشد کند. همچنین فاصله استاندارد کاشت درخت صنوبر بین 80/2 تا 3 متر است. در نظر گرفتن میزان فاصله استاندارد باعث کاهش بازدهی و رشد درخت خواهد شد.
عکس درخت صنوبر
آفات و بیماریهای درخت صنوبر
درختان صنوبر در مقابل حملات حشرات و آفات بسیار حساس هستند. عمدتاً درختان جوان در سالهای اولیه در در معرض خطر خورده شدن توسط حیوانات قرار دارند. سوسک شاخک بلند یا روزاسه یکی از اصلیترین تهدیدات برای درخت صنوبر است. از دیگر آفات که درخت صنوبر را تهدید میکند میتوان به شته گال کیسهای، برگخوار صنوبر، سوسک مینوزی و از دیگر بیماریها به بیماری فتیله نارنجی و
و لکه قهوهای برگ اشاره کرد. مهمترین عاملی که باعث میشود درخت در معرض حملات آفات، کرم، قارچها و بیماری قرار گیرد، رطوبت بسیار زیاد است.
روشهای تکثیر درخت صنوبر
از 35 گونه صنوبری که در جهان وجود دارد برخی از آنها از طریق گردهافشانی و برخی دیگری بهصورت هیبریدی (ترکیبی) تکثیر شدهاند. با اینحال رایجترین روش تکثیر درخت صنوبر از طریق کاشت بذر و قلمه زدن است.
عمدتاً افزایش صنوبر از طریق کاشت بذر با مشکلات زیادی همراه است و اگر با دانش کافی انجام نشود، احتمال از بین رفتن گیاه وجود دارد. در نتیجه روش قلمه زدن راحتتر است که پس از تهیه آن باید در زمین اصلی کاشته شود.
همچنین ببینید: قیمت گل کاغذی
همچنین ببینید: خرید کاج مطبق
قیمت نهال صنوبر2 ساله در گیلان
قیمت درخت و نهال صنوبر به عواملی مختلفی از جمله سن و گونه آن بستگی دارد. عمدتاً درخت صنوبر در سنین مختلف یکسال، دوسال و… به فروش میرسد که هرچقدر سن محصول بالاتر باشد، نگهداری و کاشت آن راحتتر خواهد بود.
نهالستان گل و گیاه سرو طلایی با در نظر گرفتن کلیه نیازهای اصلی و مهم در رشد نهال این درخت، نهال صنوبر 2 ساله را با مناسبترین قیمت در اختیار باغداران، کشاورزان و دیگر فعالان این حوزه قرار میدهد.
خرید نهال صنوبر 1 ساله در گیلان
درخت صنوبر از زمان کاشت تا بالغ شدن نیازهای متنوعی دارد که بهطورحتم کاشت آن بهویژه برای افرادی که قصد درآمدزایی از کاشت درخت صنوبر را دارند، با آگاهی و دانش کافی انجام شود. بنابراین بسیار مهم است که فروش درخت صنوبر را از یک فروشنده با تجربه انجام دهید.
نهالستان گل و گیاه سرو طلایی، یکی از تولیدکنندگان انواع نهال و درخت زراعی، تزئینی، باغبانی و… است که توانسته با کیفیت عالی، قیمت منصفانه و تجربه رضایت مشتریان در گیلان را جذب کند. خرید نهال صنوبر نهالستان گل و گیاه سرو طلایی علاوه بر تضمین کیفیت، باعث میشود تا بتوانید از راهنمایی و کمکهای مشاورین زبده این مجموعه نیز بهرهمند شوید.
در صورت داشتن هر گونه سوال در زمینه خرید نهال در گیلان و یا سایر محصولات سایت مانند کاج لاوسون، درخت انجیلی و نهال گواوا و عنبرسائل و … از بخش تماس با ما سایت سرو طلایی اقدام نمایید |
سوالات متداول
میزان تولید چوب صنوبر در هر هکتار چقدر است؟
اگر خاک مناسب باشد مثل خاک شنی لومی حدودا ۲۰ تا ۲۵ متر مکعب در سال ودر هکتار رویش خواهد داشت که به کیفیت نهال و نوع خاک نیز بستگی دارد
مناسبترین زمان کاشت صنوبر چه موقع از سال است؟
زمانی که گیاه به خواب می رود یا از رشد باز می ماند یعنی از اوخر پاییز تا اواخر زمستان اگر نهالها ریشه لخت باشند ، نهالهای گلدانی را می توان هر زمان کشت نمود
قیمت هر کیلو درخت صنوبر چقدر است؟
با توجه به متغیر بودن آن در زمان از بخش ارتباط با ما تماس بگیرید
وزن درخت صنوبر 5 ساله
وزن درخت صنوبر پنج ساله بستگی به شرایط محیطی، نوع صنوبر، و عوامل دیگری که رشد آن را تحت تأثیر قرار میدهند دارد. درختان صنوبر به طور معمول تا سن پنج سالگی هنوز به اندازهی بزرگی نمیرسند که بتوان به راحتی وزن آنها را اندازه گرفت. علاوه بر این، وزن درخت صنوبر همچنین بستگی به مقدار آبیاری، خاک و مراقبتهایی که دریافت میکند دارد.
عمق ریشه درخت صنوبر چقدر است؟
عمق ریشه درخت صنوبر بستگی به شرایط زمینی و اقلیم منطقه دارد و ممکن است در مناطق مختلف متفاوت باشد. درختان صنوبر معمولاً دارای ریشههای عمیقی هستند که میتوانند به عمق چندین متری درخت نفوذ کنند. عمق ریشههای صنوبرها معمولاً بین ۳ تا ۵ متر و گاهی تا ۱۰ متر نیز میرسد.
این ریشههای عمیق به دلیل نیاز درخت به آب و مواد غذایی در عمقهای زیرزمینی پایداری را به درختان صنوبر میبخشند و در شرایط خشکی و کم آبی میتوانند بهتر از سایر درختان رشد و بقاء داشته باشند. این ویژگی زیستی آنها نقش مهمی در حفظ تعادل زیستی و پایداری محیط زیست ایفا میکند.
سود کاشت درخت صنوبر
میتوان از هر هکتار زمین صنوبرکاری بین 15 تا 20 میلیون تومان سود خالص در سال به دست آورد.
تعداد درخت صنوبر در هکتار
درخت صنوبر چند ساله قابل برداشت است؟
درخت صنوبر بسته به گونه و شرایط رشد، می تواند در سنین مختلف قابل برداشت باشد. در برخی موارد، درخت صنوبر را می توان در سنین پایین تر نیز برداشت کرد. به عنوان مثال، در مناطقی که رشد درخت سریع است، ممکن است بتوان درخت صنوبر را در سنین 6 تا 8 سال برداشت کرد. همچنین، در مواردی که درخت صنوبر برای اهداف خاص مانند مبلمان سازی یا ساخت کاغذ استفاده می شود، ممکن است بتوان درخت را در سنین بالاتری برداشت کرد.
در ایران، درخت صنوبر معمولاً در سنین 10 تا 12 سال برداشت می شود. در این سن، درخت به اندازه کافی رشد کرده است و چوب آن به کیفیت لازم رسیده است. همچنین، در این سن، درخت هنوز زنده است و می تواند دوباره رشد کند.
در اینجا چند عامل مهم که بر سن برداشت درخت صنوبر تأثیر می گذارند، آورده شده است:
- گونه درخت صنوبر: برخی از گونه های صنوبر سریع تر از سایر گونه ها رشد می کنند.
- شرایط آب و هوایی: درختان صنوبر در مناطق سردسیری معمولاً سریع تر از درختان صنوبر در مناطق گرمسیری رشد می کنند.
- کیفیت خاک: خاک های حاصلخیز می توانند رشد درخت صنوبر را تسریع کنند.
- مدیریت جنگل: مدیریت صحیح جنگل می تواند به افزایش رشد درختان صنوبر کمک کند.
سایر دسته بندی ها:
- درختان زینتی
- درختان میوه
- سوزنی برگان و کاج ها
- همچنین ببینید: خرید نهال کیوی
3 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون از اطلاع رسانی و توضیحات شما
باتشکر
سلام وقت شما بخیر
بنده حدودا ۳۰۰ نهال دو ساله میخوام
۱. قیمت هرنهال چقدر
۲.ایادرمنطقه جلگه فومنات صنوبر محاسبه
۳. بعد درچندسال قابل برداشت می باشد
۴. قیمت صنوبر ۵ساله الان چقدر
سلام لطفا تماس بگیرید