درخت عنبرسائل
عنبرسائل درختی است برگ پهن وخزان کننده بوم آمریکا 50 سال پیش به ایران آورده شده، سایه اندازی وتغییر رنگ برگها در طول بهار و تابستان و پاییز جلوه خاصی به باغتان می دهد هم توانید از چوب وهم از زیبایی درخت استفاده کنید، رشد بسیار خوبی دارد وهرس پذیر است در هر ارتفاعی می توانید نگهدارید.
معرفی کلی عنبرسائل
درخت عنبر سائل که «صمغ سرخ» نیز نامیده میشود درختی برگریز، وارداتی و بومی مناطق گرمسیر آمریکا می باشد که ۲۵ تا ۳۵ متر ارتفاع می گیرد و تا ۱۵ متری رشد نسبتا سریعی دارد. به صورت طبیعی در حاشیهی خاکهای مرطوب در طول رودخانهها و نهرها و یا روی تپه ها می روید. در انگلیسی به آن Sweetgum یا آدامس شیرین هم می گویند.
گفته شده مغز چوب درختان مسن عنبر سائل قرمز رنگ می باشد و به این خاطر و به دلیل صمغ قرمز و معطر آن که از شکافهای پوست جاری می شود به آن نام عنبر سائل نهاده اند. عنبر سائل در واقع ماده ای کمیاب است که در شرایطی خاص در دستگاه گوارشی نهنگ عنبر تولید میگردد.
درخت عنبرسائل چه کاربرد هایی دارد؟
از چوب این درخت که سخت و مرغوب می باشد در مصارف نجاری و صنعتی استفاده فراوانی می شود و شیره و صمغ آن جهت تولید آدامس و یا مواد معطر به کار می رود. برای شیره ی این گیاه فواید متعددی از جمله ضدعفونی کننده، ضد انگل، مدر بودن و غیره را برشمرده اند. این درخت تک پایه بوده و بهوسیله ی حشرات بالاخص زنبورها گرده افشانی می شود. همچنین درخت عنبر سائل یک درخت سایه انداز است.
زمان گلدهی و میوه دهی عنبر سائل
این درخت در بهار گل می دهد و میوه هایش میانه ی ماههای آبان تا آذر ظاهر می شوند. میوه های عنبر سائل گرد و خاردار هستند که قطری حدود ۲ تا ۳ سانتیمتر داشته، و بعد از ریختن برگ ها نیز روی درخت باقی می مانند. صمغ و برگ های این گیاه دارای بوی مطبوعی هستند.
انواع گونه های درخت عنبرسائل
دو نوع گونه از درخت عنبر سائل بیشترین محبوب را در بین باغداران دارند. البته یافتن نهال هر کدام کمی سخت بنظر می رسد و شاید مانند نهال فوتونیا نتوانید به راحتی نهال آن را پیدا کنید. در ادامه به معرفی این دو گونه خواهیم پرداخت:
Liquidambar orientalis Mill: این گونه از عنبر سائل؛ دارای قدی کوتاه بوده و نسبت سایر درخت ها بوده و ظاهری بیضی شکل تر دارد. البته شگل برگ های این گونه همانند سایر درخت های عنبر سائل است و گل های نر و ماده روی یک پایه درخت وجود دارند. شاید مرغوب ترین صمغ رزینی را در بین گونه های درخت عنبرسائل، این درخت داشته باشد. به علت رنگ و عطر خاصی که این صمغ دارد به ان بالسام گفته می شود. این درخت را بیشتر در مناطق گرمسیر مانند کشورهای حوزه ی آسیای صغیر می توانید بیابید.
Liquidambar styraciflua L: به نسبت گونه ی قبلی که معرفی کردیم، این درخت، قد بلند تری دارد و رنگ آن زرد مایل به قهوه است. مانند تمامی درخت های عنبر سائل، این گونه نیز عطر دل انگیزی دارد و بومی مناطق امریکای شمالی و مکزیک است.
نگهداری درخت عنبر سائل
تفاوتی ندارد که شما خرید درخت ژینکو را انجام داده اید یا نهال عنبرسائل را تهیه نموده اید، در هر صورت باید شرایط نگهداری از ان را بدانید و به صورت کاملا اصولی شرایط رشد آن مهیا کنید تا بهترین نتیجه را در مرحله بادرهی مشاهده نمایید. در ادامه به مهترین موارد در نگهداری این درخت می پردازیم:
خاک مناسب رشد
درخت عنبر سائل خاکهای مختلف را به خوبی تحمل میکند اما خاکهای سبک، کمی اسیدی، مرطوب و با زهکشی مناسب را ترجیح میدهد. این درخت نمی تواند در سایه رشد کند.
هرس عنبر سائل
در نظر داشته باشید، از انجایی که این درخت زینتی محسوب می شود و هدف کاشت آن، استفاده از سایه نیز است، نیاز خاصی به هرس ندارد ولی در هنگام هجوم آفات و بیماری ها، بهتر است شاخه های مرده و دارای بیماری را از درخت جدا کنید. همچنین مقاوت این درخت در برابر هرس بالا است و به راحتی می توانند باغداران، به شاخه های ان فرم دلخواهی را بدهند.
آبیاری درخت عنبر سائل
با اینکه آبیاری بیش از اندازه به پوسیدگی ریشه درخت منجر می شود ولی باید بدانید که عنبرسائل، رطوبت زیاد را دوست دارد و به همین خاطر بهترین بستر برای رشد آن، نواحلی ساحلی و مرطوب است. سعی کنید در فصل های گرم، آبیاری منظمی برای این درخت داشته باشید تا بستر ان خشک نشود.
کوددهی عنبرسائل
یکی از شاخصه های جذاب این درخت، عدم نیاز به کوددهی زیاد می باشد. درخت های زینتی مانند عنبرسائل به مواد مغذی زیادی برای رشد نیاز ندارند و با حداقل میزان املاح موجود در خاک، بهترین بهره وری را دارند. البته بهتر است هر چند سال با توجه به کاهش مواد مغذی خاک، کود حیوانی پوسیده قوی را برای این درخت در نظر بگیرید.
آفات و بیماری ها
دو بیماری گیاهی مرسوم، بیشترین اسیب را به این درخت می زنند. البته درخت عنبر سائل بسیار مقاوم است و همین بیماری ها نیز با رعایت نکاتی خاص از ان دور می ماند:
بیماری کلروز
این بیماری به علت کاهش مواد معدنی در خاک پدید می آید و همین امر سبب میشود تا برگ های درخت زرد شده و حتی ریزش برگ در آن رخ دهد. بهترین راه برای کنترل این بیماری، آزمایش و سنجش عناصر خاک بوده تا در صورت کمبود در مواد مغذی، سریعا اقدامات لازم را انجام دهید.
بیماری لکه برگی
این بیماری قارچی باعث ایجاد لکه هایی با رنگ و اشکال مختلف روی برگ های درخت می شوند که معمولا به زرد شدن آن ها و در ادامه ریزش برگ منجر می شود. ضعیف شدن درخت و نفوذ بیماری ها دیگر به آن، از مهمترین تاثیرات لکه برگی است. بهترین روش ها برای کنترل این بیماری به شرح زیر است:
- آبیاری درختان عنبرسائل در زیر نور افتاب – آبیاری در عصر باعث ماندگاری رطوبت و افزایش احتمال رشد قارچ می شود.
- جمع آوری برگ های روی زمین و خارج کردن از باغ
- عدم استفاده از سیستم آبیاری بارانی که سبب مرطوب شدن برگ ها و احتمال واگیر بیماری می شود.
بیشتر بخوانید: درخت کاج نوئل آبی
آب و هوای مناسب برای کاشت درخت عنبرسائل
نهال عنبرسائل در شرایط مختلف اب و هوایی، قابلیت رشد را دارد ولی از انجایی که به گرما و سرمای شدید، واکنش نشان می دهد، بهتر است در اقلیمی با آب و هوای معتدل کاشته شود تا بهترین بهره وری را از آن شاهد باشید.
تکثیر درخت عنبرسائل
عنبر سائل را میتوان به طریقهی کشت بذر تکثیر نمود. بدین منظور میوههای رسیدهی آن را در پاییز چیده و در محلی گرم خشک میکنند. بذر ها را با تکان دادن از کپسول جدا کرده و حداقل ۳-۲ ماه نگه داری میکنند. گاها بذرها به دو سال زمان نیاز دارند تا آمادهی جوانه زدن شوند. درصد جوانهزنی دانهها پایین است. معمولا بذرها را در یک گلدان کشت کرده، به خصوص در زمستان در گلخانه و یا شاسی سرد نگهداری میکنند و از سال دوم در محل اصلی درنظر گرفته شده در خاک میکارند.
تکثیر عنبر سائل در طریق قلمه زنی
تکثیر این درخت از طریق قلمه زنی شاید کمی سخت بنظر برسد ولی با رعایت مراحل زیر می توانید براحتی قلمه زنی را باغ انجام دهید:
- ابتدا باید تجهیزات را استریل کرده و سپس برشی زیر یک گره ایجاد نمایید. در نظر داشته باشید که قلمه باید حتما دارای یک گره و دو برگ باشد.
- به انتهای قلمه هورمون ریشه زایی را اضافه کنید.
- قلمه را در گلدانی که دارای کمپوست و ماسه است کاشته و نایلونی روی ان قرار دهید تا رطوب خود را از دست ندهد.
- در محیطی با نور کافی گلدان را قرار داده و آبیاری منظمی برای ان داشته باشید.
- بعد از نزدیک به یک یا یک سال و نیم، نهال عنبرسائل رشد مناسبی دارد و می توانید به باغ ان را انتقال دهید.
عنبرسائل در یک نگاه:
قیمت درخت عنبرسائل
قیمت های مختلفی ممکن است برای نهال های این درخت مشاده کنید. در نظر داشته باشید که پرورش عنبرسائل به شیوه ی بذری سبب می شود تا نهال از همان ابتدا با رعایت استاندارد های کشاورزی، پرورش یابد و گونه ای قدرتمند در اختیار مشتری قرار بگیرد. به شما پیشنهاد می کنیم، قیمت را در خرید نهال عنبرسائل مد نظر نگیرید و اگر قصد کاشت گونه ای مناسب را دارید، نهالستانی معتبر را برای این موضوع انتخاب کنید تا بعد از کاشت، بیشتر ثمر بخشی و کمترین درگیری درخت با بیماری را تجربه نمایید.
خرید نهال عنبرسائل در گیلان
انتخاب یک گلفروشی آنلاین برای تهیه انواع نهال شاید کمی سخت بنظر برسد زیرا از قدیم الایام خرید محصولات کشاورزی به صورت حضوری بوده و اعتماد از نظر کیفیت و مرغوب بودن نهال، کمی مشکل می باشد. سرو طلایی با بهره گیری از بهترین متود های کشت و پرورش نهال زیر نظر کارشناسان زبده کشاورزی، همواره در تلاش بوده تا بهترین رقم نهال را به دست مشتریان خود برساند. اگر هر گونه سوالی در خصوص قیمت یا نحوه ثبت سفارش نهال لیمو شیرین و عنبر سائل و ارسال محصولات داشتید، لطفا با راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید. همچنین اگر سوالی در خصوص مطالب بیان شده در این مقاله دارید، لطفا در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
- شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 18 تماس بگیرید 09113818646
- از طریق فرم داخل سایت سوال خودتان را بپرسید.