تفاوت نهال بذری و پیوندی

بررسی تفاوت نهال بذری و پیوندی

بدون دیدگاه
  • در گذشته تمامی نهال ها با یک روش عمل می امدند و میزان برداشت محصول نیز تغییر خاصی نمی کرد. ولی با پیشرفت روز افزون علم و تغییرات ژنتیکی که بر روی نهال ها انجام شد، مقاومت در برابر شرایط سخت و آفات و میزان برداشت محصول بسیار بهتر شد. امروزه شما با دو نوع نهال رو به رو هستید. مثلا در هنگام خرید، نهال آووکادو پیوندی و بذری را ممکن است به شما معرفی کنند. ولی تفاوت نهال بذری و پیوندی چیست و هر کدام چه مزیت ها و معایبی دارند؟ در این مقاله به بررسی کامل این مورد خواهیم پرداخت.

    نهال بذری چیست؟

    افرادی که فروش نهال های مختلف را انجام می دهند، گاهی بذر های با کیفیت و کمیاب را در خاک کاشته و مراقبت و توسعه می دهند تا بذر به نهال تبدیل شود. چنین نهال هایی را نهال بذری می گویند که معمولا در باغبانی و کشاورزی استفاده ی زیادی دارد.

    نهال بذری چیست؟

    نهال پیوندی چیست؟

    نهال پیوندی از ترکیب دو گیاه مختلف ایجاد می شود. ابتدا قسمتی از گیاه مادر مانند ساقه یا برگ انتخاب می شود سپس گیاه دومی به صورت جوانه به ان پیوند داده می شود. این امر سبب اصلاح کیفیت گیاه و بهبود آن در برخی شرایط مانند میوه دهی می شود. این نوع نهال راندمان بالاتری دارد و به همین دلیل امروزه بیشتر از ان استفاده می شود.

    نهال پیوندی با بذری چه تفاوتی دارد؟

    همانطور که گفته شد نوع عمل امدن نهال در دو روش بسیار متفاوت است. ننهال بذری بیشتر بر پایه سنتی کشت و برداشت می شود و نهال پیوندی علمی جدید تر است که هدف آن بالاتر رفتن کیفیت نهال ها می باشد. در ادامه به بررسی مزایا و معایب این دو نهال خواهیم پرداخت:

    مزایا و معایب نهال بذری

    نهال های بذری معمولا در دوره رشد طولانی تری دارند و باید رسیدگی به ان ها بهتر انجام شود زیرا از نظر ژنتیکی اصلاح نشده اند و ممکن است در برابر افات مختلف ضعیف بوده  و سریع تر بیماری به سراغ ان ها بیاید. همچنین نوع باردهی این نهال ها ثابت است و نمی توان انتظار داشت هر سال بار بیشتری برداشت کنید مگر نوع کوددهی تغییر کند. البته در مناطق سردسیر معمولا نهال بذری بهتر عمل می کند و احتمالا سرمازدگی نهال های پیوندی بیشتر است. اگر ریسک پذیر نیستید و می خواهید درختی تنومند با باردهی یکسان داشته باشید، نهال بذری انتخاب خوبی خواهد بود.

    نهال پیوندی

    مزایا و معایب نهال پیوندی

    دو نوع نهال پیوندی وجود دارد. نهال پیوندی با پایه رویشی و نهال پیوندی با پایه بذری. به طور کلی نهال های پیوندی چون خصوصیات برتر دو گیاه را دارند، در برابر افات مقاوت تر هستند و در انواع خاک مانند شور و قلیایی نیز رشد مناسب تر دارند. میزان باردهی بالای این درختان به دلیل اصلاح انجام شده بسیار برای باغدار سودده است. میوه حاصل شده از چنین نهال هایی به نسبت نهال بذری، درشت تر بوده و در بازار فروش بهتری دارد.

    نهال پیوندی پایه بذری

    این نهال از پیوند جوانه گیاه یا بذر بوجود می اید و دیر بارده تر است. ارتفاع این درختان بیشتر از نوع رویشی است و ریشه های عمودی دارند. مقاوت این نهال در برابر آفات نیز مطلوب است.

    نهال پیوندی پایه رویشی

    این نهال از روش کشت بافت گیاهی یا قلمه زدن تولید می شود و ریشه های سطحی تری دارد. ریشه های این گیاه به نسبت نوع بذری بیشتر است ولی ارتفاع کمتری به نسبت نوع بذری دارد. عمر اقتصادی نهال پیوندی پایه روشی بالا تر از نهال بذری پیوندی است.

    نهال پیوندی پایه رویشی

    گردوی بذری بهتر است یا پیوندی؟

    با توجه به تمامی مواردی که در خصوص تفاوت نهال بذری و پیوندی گفته شدف تشخیص انتخاب یکی از ان ها کار سختی نیست. اگر به دنبال نهالی با باردهی زیاد و مقاومت در شرایط آب و هوایی سخت و حتی آفات و بیماری های می گردید، نهال پیوندی بهترین انتخاب خواهد بود ولی باید قیمت نهال میوه  را کمی بیشتر از نوع بذری پرداخت کنید. البته با توجه به اینکه نگهداری از نهال بذری سخت تر است و ممکن با اولین بیماری، ضرر به باغدار وارد شود، این تفاوت قیمت نهال کاملا معقول و به صرفه خواهد بود.

    خرید انواع نهال بذری و پیوندی از گیلان

    اگر قصد خرید هر گونه نهال پیوندی یا بذری گردو یا سایر میوه ها را داشته باشید، می توانید از مشاوره رایگان کارشناس ما بهره مند شوید تا بتوانید بهترین رقم نهال را با توجه به شرایط محیطی و آب و هوایی محل کاشت نهال، را تهیه کنید. سرو طلایی به عنوان گلفروشی آنلاین در بستر وب، می تواند به شما در انتخاب و خرید انوع نهال میوه با بهترین قیمت بازار کمک کند. شما می توانید تمامی سوالات خود در خصوص قیمت و نحوه ثبت سفارش را از طریق راه های ارتباطی زیر مطرح نمایید.

    • شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 18 تماس بگیرید 09113818646
    • از طریق فرم داخل سایت سوال خودتان را بپرسید.

    سوالات متداول

    کدام نهال عمر طولانی تری دارد؟

    نهال های پایه رویشی به نسبت نهال هایی با پایه بذری عمر طولانی تری دارند.

    کدام نهال به ابیاری بیشتری نیاز دارد؟

    به دلیل اینکه نهال پیوندی پایه رویشی ریشه های سطحی دارد حداقل تا 3 سال ابتدای باید آبیاری بیشتری داشته باشد ولی بعد از این مدت میزان آبیاری نیز کاهش خواهد یافت.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۲ رای

    راهنمای خرید

    سفارش از طریق تلفن و واتس آپ 09113818646 مهندس همتی :
    موقعیت گلخانه :استان گیلان
    ارسال شهرستان اتوبوسی و به انبار ترمینال مقصد خواهد بود ( باربری )

    ارسال به سراسر ایران

    خرید حضوری:
    آدرس نهالستان: گیلان - پره سر - رو به روی ایستگاه تحقیقات جنگل و مرتع

    خدمات ما

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این فیلد را پر کنید
    این فیلد را پر کنید
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید