اگر به دنبال گیاهی همیشه سبز هستید که رنگ و بویی به فضای باغچه، باغ یا حتی حیاط خانهتان بدهید، در خرید نهال پیراکانتا نباید لحظهای تردید کنید.
نهال پیراکانتا با میوههای ریز و رنگارنگ میتواند هر فضایی را جذاب و دلانگیز سازد فقط کافی است که روش نگهداری آن را یاد بگیرید و برای خرید نهال پیراکانتا به یک مرکز معتبر در گیلان مراجعه کنید.
همهی آنچه که از شناخت تا قیمت نهال پیراکانتا نیاز دارید در این مطلب آورده شده است، پس با ما همراه باشید.
معرفی نهال پیراکانتا
نهال پیراکانتا (Pyracantha) که با نامهای مختلفی مانند خار مصری (Pyracantha coccinea) و خار آتشین (firethorn) نیز شناخته میشود، از خانواده بزرگ، همیشه سبز و خاردار Rosaceae است.
نهال پیراکانتا که تا ارتفاع به 5/4 متر رشد میکند بهدلیل میوههای نارنجی رنگ بهعنوان درختچهی آتشین نیز شناخته میشود. سابقه این گیاه دارای برگهای کوچک و بیضی شکل است، براساس سابقهی فسیلی به اروپا و منطقهی دانمارک مربوط میشود،
با اینحال امروزه این گیاه که شامل حدود 10 گونه به طور گسترده به صورت بومی در جنوب اروپا و غرب آسیا به عنوان یک گیاه زینتی کاشت میشود.
گل دهی و میوه دهی پیراکانتا
نهال پیراکانتا در شاخههای خاردار خود دارای برگهای سبز تیره، گلهای سفید خوشبو، معطر و میوههای رنگارنگ شبیه به توت است. گلها در اواخر بهار و اوایل تابستان به رنگهای روشن مانند سفید و زرد شکوفا و باعث جذب پروانهها و زنبورها میشوند.
در طول ماههای پاییز انبوهی از میوههای کوچک شبیه به توت با رنگ قرمز، زرد و نارنجی بر روی شاخه نهال پیراکانتا رشد میکنند. میوههای این گیاه سمی نیستند و عمدتاً غذای بسیار خوبی برای پرندگان خواهد بود. ، اگرچه مزهی خاصی ندارند،
اما مانند دانههای گیلاس، سیب یا بادام دارای گلیکوزیدهای سیانوژنیک است که خوردن آن میتواند باعث مشکلات معده و رودهای خفیف برای انسان شود.
پیراکانتا مناسب دیوارکشی و پرچین
طبیعت پرپشت و خاردار نهال پیراکانتا باعث میشود تا از این گیاه به عنوان یک پرچین یا درختچهای مستقل بر روی دیوار استفاده کرد. معمولاً این گیاه برای پرچین 1 تا 3 متر ارتفاع خواهد داشت. از نهال پیراکانتا میتواند برای پرچینهای غیرقابل نفوذ روی دیوار یا پوشش شیبها استفاده کرد.
در برخی از باغها برای مشخص کردن مرزها تعداد زیادی درختچههای پیراکانتا کاشته میشود. در واقع این گیاه را میتوان با هرس کردن به یک درختچه مستقل، یا پرچین یا در روی دیوار یا به عنوان حصارکشی پرورش داد.
با اینحال هرس شدید پیراکانتا برای فرمدهی بهخصوص به عنوان پرچین بر تولید میوهگذاری آن تأثیر منفی خواهد گذاشت.
نگهداری نهال پیراکانتا
نهال پیراکانتا رشد سریع دارد و در صورت رعایت نکات نگهداری در دو سال اول 1 متر رشد خواهد کرد و تا ارتفاع 5 متر نیز خواهد رسید. البته نوع کاشت پیراکانتا به عنوان درختچه یا حصارکشی و.. در ارتفاع آن تأثیرگذار است، اما اصول نگهداری آن تقریباً یکسان خواهد بود.
آبیاری نهال پیراکانتا
آبیاری نهال پیراکانتا در دو سال اول کاشت بسیار مهم است و باید مرتب و منظم انجام شود. پس از گذراندن این دوره گیاه به ندرت به آبیاری نیاز خواهد داشت. آبیاری عمیق گهگاهی از اوایل بهار تا اواخر پاییز با 1 اینچ آب در هفته دورههای گرم و خشک برای حفظ رطوبت گیاه کافی است.
گیاهانی که روی دیوار کاشته میشود هر 10 روز یکبار در دورههای خشکسالی نیاز به آبیاری دارند. توجه داشته باشید که غرقاب شدن خاک باعث ایجاد بیماری و عدم گل و میوهدهی گیاه میشود، بنابراین تا زمانی که خاک گیاه خشک نشده است، آبیاری را انجام ندهید.
نور مناسب نهال پیراکانتا
بهترین محل برای کاشت نهال پیراکانتا مکانی است که دارای آفتاب کامل باشد. فضای نیمه سایه میتواند در رشد گیاه تأثیر بگذارد.
دما مناسب نهال پیراکانتا
با وجود اینکه نهال پیراکانتا به گرما و خشکی مقاوم است، اما بهترین دما برای نگهداری این گیاه بین 10 تا 15 درجه سانتیگراد است. مالچ پاشی در اطراف نهال در کاهش تنش ناشی از هوای خشک بهشدت تأثیر خوبی دارد.
خاک نهال پیراکانتا
اگرچه نهال پیراکانتا در خاکهای حاصلخیز به خوبی رشد میکند اما بهتر است که خاک زهکشی کامل داشته باشد و خاک خشک یا رس سنگین نباشد. توصیه میشود قبل از کاشت خاک را با یک سطل مواد آلی پوسیده و 70 تا 100 گرم در متر مربع کود همه منظوره متعادل، غنی مخلوط کنید.
کوددهی نهال پیراکانتا
بهتر است کوددهی در اواخر زمستان انجام شود. 70 تا 100 گرم از کود همه منظوره متعادل را با یک مترمربع خاک مخلوط کنید و بهصورت یک مالچ ضخیم (5 تا 8 سانتیمتری) در اطراف گیاه بریزید.
زمان مناسب برای هرس نهال پیراکانتا
هرس نهال پیراکانتا را تقریباً در هر فصلی میتوان انجام داد. اما زمستان یا اوایل بهار بهترین زمان برای هرس گیاه است. پس از گلدهی میتوانید هرس گیاه را انجام دهید بهویژه اگر میخواهید آن را به عنوان حصار یا پرچین فرم دهید.
بهترین زمان کاشت نهال پیراکانتا
بهترین زمان برای کاشت نهال پیراکانتا پاییز است. توصیه میشود بهدلیل پرحجم بودن گیاه با فاصله 5/1 تا 3 متری کاشت انجام شود. اگر قصد دارید پیراکانتا را در امتداد دیوار یا حصار بکارید بایدحداقل 50 سانتیمتر از دیوار فاصله داشته باشد.
آفات و بیماریهای نهال پیراکانتا
دو مشکل جدی سلامت پیراکانتا را تهدید میکند. یک سوختگی آتش ناشی از یک بیماری باکتریایی و دیگری بیماری قارچی که ناشی از مشکلات برگ است و باعث میشود تا رنگ میوهها تیره و حالت دودی شود.
علاوه بر این آفات و حشراتی مانند شتهها، فلسها، عنکبوتها و حشرات توری نیز میتوانند باعث بیماری این گیاه شوند.
روشهای تکثیر نهال پیراکانتا
تکثیر نهال پیراکانتا از دو روش قلمههای نیمه رسیده و از طریق بذر انجام میشود. تکثیر پیراکانتا از طریق بذر نیاز به طبقهبندی در ماه سرد دارد و عمدتاً شبیه به گیاه مادری نمیشود بههمین خاطر رایجترین روش تکثیر قلمه زدن است که در اواخر تابستان یا اوایل پاییز انجام میشود.
در این روش قلمههای نیمه رسیده را به دور از نور مستقیم خورشید کاشته میشود و زمانی که گیاه ریشه داد به به زمین اصلی یا گیاه منتقل میکنید.
قیمت نهال پیراکانتا
قیمت نهال پیراکانتا به عواملی مختلفی بستگی دارد. پیشنهاد ما این است که اگر قصد خرید این درختچه زینتی را به ویژه به صورت عمده دارید با مشاورین سروطلایی تماس بگیرید تا علاوه بر دریافت قیمت منصفانه از راهنماییهای این مجموعه نیز برخوردار شود.
فروش نهال پیراکانتا در گیلان
برای خرید عمده نهال پیراکانتا در گیلان بهتر است به یکی از خوشنامترین و معتبرترین فروشندگان این حوزه یعنی نهالستان گل و گیاه سرو طلایی مراجعه کنید. این مجموعه با بهرهمندی از بهترین مشاورین علاوه بر اینکه باکیفیت محصول را در اختیار مشتریان قرار میدهد از نگهداری تا تکثیر و درمان آفات و بیماری نهال پیراکانتا در کنارتان خواهد بود.
در صورت داشتن هر گونه سوال در زمینه خرید نهال در گیلان و یا سایر محصولات سایت مانند کاج لاوسون، درخت انجیلی و نهال گواوا و عنبرسائل و … از بخش تماس با ما سایت سرو طلایی اقدام نمایید |
سایر دسته بندی ها: