بیماری درخت گردو

بیماری درخت گردو | بهترین قارچ کش درخت گردو

7 دیدگاه
  • اگر اقدام به خرید نهال گردو محلی پوست کاغذی کردید باید قبل از کاشت در خصوص بیماری درخت گردو و آفاتی که به ان صدمه می زنند، اطلاعات کافی کسب کنید. انواع بیماری های درخت گردو به صورت های مختلفی نمایان می شود و هر بیماری یا افت به نقطه ای خاص از درخت آسیب می رساند و ممکن است علت بار ندادن درخت گردو  نیز دقیقا همین بیماری ها باشد. در این مقاله قصد داریم در خصوص بیماری و آفات درخت گردو به همراه راه پیشگیری از ان، اطلاعاتی کامل را در اختیار شما قرار دهیم.

    انواع بیماری درخت گردو

    باوری غلط که از گذشته وجود دارد این است که گردو درختی مقاوم در برابر افات و بیماری ها است و رسیدگی خاصی نیاز ندارد. عدم سمپاشی و کوددهی به موقع نیز به همین علت برای این درخت در برخی نقاط انجام می شود. ولی با انتخاب بهترین زمان کود دهی درخت گردو  و شناخت انواع بیماری های این درخت، خواهید توانست به افزایش باردهی گردو دست پیدا کنید. درادامه به معرفی این بیماری ها می پردازیم:

    بیماری قارچی درخت گردو

    کنترل بیماری های قارچی درخت گردو امری بسیاری حیاتی است که در صورت عدم شناسایی و درمان، صدمات جبران ناپذیری به درخت وارد خواهد شد. دو مورد از اصلی ترین بیماری های قارچی گردو به شرح زیر هستند:

    بیماری قارچی درخت گردو

    لکه سیاه گردو

     این بیماری قارچی در اثر رطوبت بالا پدید می آید و معمولا برگ و میوه درخت را آلوده می کند. ایجاد لکه های سیاه از اصلی ترین نشانه های مبتلا شدن درخت به این قارچ است. زخم های روی ساقه بهترین مکان برای رشد لکه سیاه است و این بیماری به ریزش برگ و میوه ها منجر می شود. در اوایل بهار و با شروع بارندگی این بیماری پدیدار شده و باعث کاهش باردهی درخت خواهد شد.

    تاج گل

    دیگر بیماری درخت گردو، تاج گل است که روی ریشه و ساقه ایجاد می شود و در صورت عدم اقدام برای از بین بردن آن، سفت شده و نهال به کلی از بین می رود. این بیماری قارچی به خوبی قابل مشاهده و درمان بوده و صرفا بحث زمان بندی شما برای پیشگیری از گسترش بیماری مطرح است.

    درمان قارچ درخت گردو

    برای درمان بیماری لکه سیاه باید ابتدا تمامی برگ های ریخته شده، سوزانده شود سپس در سه نوبت با سم اکسی کلرور مس و بردو، سم پاشی را انجام دهید تا بیماری ریشه کن شود. برای پیشگیری از بیماری تاج نیز باید نقاط آسیب دیده از درخت جدا شوند البته اگر نهال ها قبل از کشت به خوبی بررسی و مرتبط شوند، امکان بروز این بیماری بسیار کم خواهد بود.

    بیماری تنه درخت گردو

    بیماری تنه درخت گردو

    اگر درختان میوه مناسب شمال ایران را کاشته باشید ممکن است گاهی برخی بیماری های را روی تنه درخت گردو مشاهده کنید. در این بخش به بررسی این بیماری های می پردازیم:

    بیماری شانکر درخت گردو

    این بیماری که از نفوذ نوعی باکتری به درخت ایجاد می شود، درخت را بسیار ضعیف کرده و ترک های روی ان ایجاد می کند. البته در فصل زمستان این باکتری مخفی است و در بهار و با ترشح صمغ، پدیدار می شود. توجه داشته باشید که باد و باران باعث گسترش این بیماری در تمام باغ خواهد شد. شکاف هایی که به سبب این بیماری در تنه ایجاد می شود از رسیدن مواد مغذی به برگ ها جلوگیری کرده و ماده ی سیاهی از محل اوند ها خارج می گردد. اگر آبیاری درخت به صورت منظم انجام شود، و هرس نیز به موقع صورت پذیرد، می توانید از بروز این بیماری جلوگیری کنید. همچنین در صورت مشاهده ای این بیماری باید قسمت های زخم شده را برش زده و با محلول مخصوص بپوشانید تا درخت بهبود پیدا کند.

    بیماری سرخوشگیدگی یا فتیله نارنجی

    این بیماری از قارچ  اسکومیتی پدیدار می شود. در پاییز معمولا قارچ وارد درخت شده و در بهار بیماری نمایان می شود. خشک شدن سر شاخه ها و عدم باردهی از اصلی ترین خسارت های وارده به درخت گردو بر اثر این بیماری است. تغذیه مناسب و آبیاری منظم به همراه جدا کردن شاخه های آلوده و استفاده از محلول بردو (2%) و اکسی کلرور مس، می تواند از بروز این بیماری درخت گردو جلوگیری کند.

    بیماری های ریشه درخت گردو

    بیماری های ریشه درخت گردو

    ریشه یکی از حساس ترین قسمت های درخت گردو است و همین امر سبب شد تا در این بخش به بررسی دو بیماری اصلی این قسمت از درخت بپردازیم:

    بیماری رزلینیایی

    این بیماری که به پوسیدگی سفید ریشه نیز معروف است، نه تنها به نهال، بلکه به درخت بالغ گردو نیز آسیب می رساند و نشانه هایی مانند  کمبود رشد، سرخشکیدگی، خزان زو درس، ریزش برگ و میوه‌ های نارس به شما هشدار ورود این بیماری به باغ را خواهد داد. این بیماری از شکوفه دادن کامل درخت در بهار جلوگیری کرده و سبب نارس شدن میوه ها در تابستان می شود. برای کنترل این بیماری باید ریشه های آلوده را بسوزانید و از کاشت درخت در محیطی که قبل تر این بیماری را در خود داشته، پرهیز کنید. آفتاب ‌دهی آسان ترین راه برای ضد عفونی درختان گردو خواهد بود.

    بیماری پوسیدگی قهوه ‌ای ریشه

    کاهش رشد و ریزش برگ ها از اصلی ترین نشانه های بروز این بیماری است که معمولا ابتدا به یک درخت سرایت کرده و سپس تمامی باغ را درگیر می کند. تنها راه پیشگیری از بیماری، استفاده از رقم نهال مرغوب است زیرا هر چه درخت قوی تر باشد، مقاوت آن در برابرا این بیماری بیشتر خواهد بود. البته استفاده از محلول  بردو و نوردوکس و قرار دادن محل پیوند در درختان پیوندی در بالای خاک، می تواند به کنترل بیماری کمک کند.

    بیماری برگ درخت گردو

    بیماری برگ درخت گردو

    برگ های نیز بیماری های خاص خود را دارند که در این بخش به معرفی ان ها می پردازیم:

    بیماری بلایت

    معمولا بیشترین قسمتی از درخت گردو به این بیماری باکتریایی دچار می شود، نواحی سبز مانند برگ ها هستند. این بیماری سبب ایجاد لکه های سیاه روی میوه می شود. در زمان بارندگی های بهاره، انتقال این بیماری به سایر درختان شدید تر می گردد. انتخاب نهال با کیفیت و سم پاشی در چند نوبت به پیشگیری از بروز این بیماری کمک می کند.

    بیماری لکه کرکی

    این بیماری به برگ و میوه آسیب می رساند و نشانه ی آن، ایجاد لکه‌ های زرد روشن در سطح برگ و لکه ‌های سفید گچی در سطح زیرین برگ ها می باشد. بر روی میوه نیز لکه های به رنگ قهوه ای تیره ایجاد می گردد. این بیماری سبب بد شکل شدن ظاهری گردو می شود ولی به مغز میوه آسیبی نمی رساند.

    کرم خراط گردو

    در دمای بالا و از اواخر بهار تا تابستان، درخت گردو بهترین مکان برای تخم ریزی این کرم است. تخم های این کرم به رنگ سفید و زرد روی برگ و تنه درختان قرار می گیرد و بعد از دو هفته لارو می شود. این افت به درخت های بالای 15 سال بیشتر حمله می کند و از برگ و ساقه آن ها تغذیه می کند. ایجاد سوراخ هایی رو تنه درخت گردو، از اصلی ترین نشانه وجود این افت است. هرس و حذف شاخه های آلوده و استفاده از تله های نوری اطراف درخت، بهترین روش های مبارزه با این حشره است.

    مهمترین آفات درخت گردو

    • کرم گردو
    • شپشک گردو
    • شپشک توت
    • شپشک قرمز گلابی
    • پروانه فری
    • مگس پوست خوار
    • کنه زرد
    • کنه قرمز
    • شته گردو
    • سوسک شاخک بلند
    • کرم خراط گردو

    آفات درخت گردو

    روش مبارزه با آفات درخت گردو

    تنها راه از بین بردن آفات درخت گردو، سم پاشی منظم و مداوم می باشد. البته این سموم در نهایت به جسم گردو نفوذ می کنند و بخاطر همین تا حد امکان استفاده از ان ها ممنوع شده است. پیشگیری از ایجاد افات بهترین راه برای باغداران است و این امر تنها با خرید نهال در گیلان  از بهترین و با کیفیت ترین رقم ها ممکن می شود تا از همان بدو کاشت، نهال در برابر اکثر آفات و بیماری ها مقاوم باشد.

    بهترین قارچ کش درخت گردو

    به طور کلی شما از سه نوع قارچ کش درخت گردو می توانید استفاده کنید:

    1. قارچ کش حفاظتی که بر روی سطح فقط قرار می گیرد و تمامی بیماری ها روی سطح را از بین می برد. استفاده از این قارچ کش در زمان هرس انجام می شود.
    2. قارچ کش سیستمیک که مانند دارو عمل می کند و به بافت گیاه نفوذ کرده و در اوند ها پخش می شوند. این قارچ کش بر بیماری های سطحی اثر ندارد ولی قارچ های نفوذ کرده به عمق درخت گردو را از بین می برد. در زمان آبیاری درختان از این قارچ کش استفاده می گردد.
    3. قارچ کش تماسی که به نوعی ترکیبی از دو نوع قبلی است زیرا بعد از پخش بر روی سطح، کمی به داخل درخت نیز نفوذ می کند. قارچ هایی که بر روی سطح درخت هستند و سپس به داخل نفوذ می کنند با استفاده از این قارچ کش از بین می روند.

    خرید نهال گردو از گیلان

    اگر به دنبال بهترین قیمت نهال میوه هستید، سرو طلایی بهترین انتخاب برای شما در گیلان است. با کیفیت ترین رقم های نهال گردو که در برابر افات و بیماری های زیادی مقاوم هستند را می توانید به قیمتی مناسب از گیلان تهیه نمایید. اگر در خصوص نحوه پیشگیری و کنترل بیماری درخت گردو سوالی داشتید می توانید با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید و برای خرید نهال گردو و اطلاع از قیمت نهال نیز از طریق راه های زیر با ما در ارتباط باشید.

    • شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9 تا 18 تماس بگیرید 09113818646
    • از طریق فرم داخل سایت سوال خودتان را بپرسید.

     

    سوالات متداول

    علت ریختن نمک پای درخت گردو چیست؟

    علت اصلی این کار برای از بین بردن کرم های داخل خاک و به طور کلی هر موجود کوچکی در خاک می باشد.

    علت قرمز شدن برگ درخت گردو چیست؟

    یکی از اصلی ترین علل تغییر رنگ برگ درخت گردو به قرمز، وجود بیماری های قارچی است که در مقاله به نحوه ی درمان ان اشاره کردیم.

    میانگین امتیازات ۴ از ۵
    از مجموع ۱۱۳ رای

    راهنمای خرید

    سفارش از طریق تلفن و واتس آپ 09113818646 مهندس همتی :
    موقعیت گلخانه :استان گیلان
    ارسال شهرستان اتوبوسی و به انبار ترمینال مقصد خواهد بود ( باربری )

    ارسال به سراسر ایران

    خرید حضوری:
    آدرس نهالستان: گیلان - پره سر - رو به روی ایستگاه تحقیقات جنگل و مرتع

    خدمات ما

    7 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

    • سلام ممنون از توضیحات شما ولی به نظر شما این همه سم پاشی مداوم و جذب سموم داخل بافتهای درخت تاثیر منفی و افزایش سموم در محصول نمیشود؟

      پاسخ
      • با سلام
        بله صحبت شما کاملا درسته و سم پاشی زیاد موجب آسیب به درختان میشه به همین خاطر هست که باید در هنگام کاشت، رقم مناسبی از نهال انتخاب بشه تا در اینده از برخی سم پاشی های غیر ضروری جلوگیری شود

        پاسخ
    • سلام
      بسیار عالی

      پاسخ
    • مهم ترین مشکل رایج رو توضیح ندادین کرم خراط که بلای جان تمام درختان گردو شده

      پاسخ
    • محمد حسین شیرازی
      شهریور ۲۵, ۱۴۰۳ ۴:۲۲ ب٫ظ

      سلام وعرض ادب،خواهشمندم نام سه نوع قارچ کشی راکه درانتهای مقاله نوشتیدنام ببری.مثلا قارچ کش حفاظتی چه مارکی وبه چه نامی کارایی دارد.ونیز دو نوع دیگر .ممنون از اطلاع رسانی شما

      پاسخ
      • با سلام خدمت شما
        به طور کلی بهترین قارچ کش برای گردو فسفیت پتاسیم هست که اگر در هنگام آبیاری بخواین ازش استفاده کنید باید 50 تا 200 سی سی برای هر درخت باشه و اگر قصد سم پاشی دارید باید 2 لیتر در 1000 لیتر آب برای یک هکتار استفاده بشه

        پاسخ

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    این فیلد را پر کنید
    این فیلد را پر کنید
    لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
    برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید