سیکاس به انگلیسی Cycas، گونهای گیاهان متعلق به دوران باستان با نام Cycadophyta است و در دستهی گیاهان همیشه سبز با عمر طولانی قرار میگیرد.
سیکاس در هر منطقه با توجه به شرایط آبوهوایی گونههای مختلفی دارد. بههمین خاطر کشورهای چین، استرالیا و هند، به دلیل داشتن تنوع بالا از گونههای سیکاس بهعنوان مراکز این گیاه شناخته میشوند.
در ویدئو زیر مهندس همتی در مورد سیکاس صحبت میکند
.
شرایط نگهداری نخل سیکاس
اگر شرایط نگهداری سیکاس مناسب باشد، برگهای آن به ندرت میریزند، تغییر رنگ میدهند یا مریض میشوند.
– نور؛ نور کم و ترکیب شده با سایه و تابش آن غیرمستقیم باشد.
– آبیاری؛ هر دو هفته یکبار و زمانی که خاک تا عمق 5 سانتیمتری خشک است.
– کوددهی؛ سالی یک یا دو بار و فقط بین بهار و اواسط تابستان
– دما؛ دما محیط نباید کمتر از 5 و بیشتر از 41 درجه سانتیگراد باشد.
– خاک؛ خاک باید ترکیبی از خاک معمولی، خاک لوم، پرلایت و پیتماس باشد.
روشهای تکثیر نخل سیکاس
گیاه سیکاس را میتوان به سه روش بذر، جوانه پاجوش و قلمه تکثیر کرد. تکثیر سیکاس از طریق بذر بسیار سخت و دوران رشد آن طولانی است. همچنین تکثیر سیکاس بهروش قلمه در ایران رایج نیست.
همچنین بخوانید: خرید یاس هلندی
تکیثر به روش پاجوش نخل سیکاس
تکثیر سیکاس بهروش پاجوش نسبت به روش بذر آسانتر است. معمولاً پاجوشها را در اواسط زمستان که در تنهی اصلی گیاه مادر رشد کرده است، جدا و دانههای محکم را برای کاشت انتخاب میکنند. سپس پاجوشها را در پودر ضد قارچ یا خاکستر قرار داده و بعد در خاک کاشته میشود.
خاکی که برای کاشت سیکاس در نظر میگیرد باید حتماً زهکشی شده باشد. همچنین نحوهی کاشت پاجوشها بدینصورت است که نصف آن در داخل خاک و نصف دیگر در سطح بالایی خاک قرار میگیرد.
معمولاً بین 3 تا 6 ماه طول خواهد کشید تا پاجوش ریشه بزند و سپس پیاز آن جوانه و برگ بدهد.
بیماریهای گیاه سیکاس و علت زرد شدن برگ آن
عمدهترین بیماریهایی که موجب زرد یا قهوهای شدن گیاه و ریزش برگ سیکاس میشوند، عبارتند از:
– شپشک؛ معمولاً گیاه سیکاس مورد حمله آفت گیاهی یعنی شپشک قرار میگیرد، که باعث تغییر رنگ برگ سیکاس میشود. بهترین راهحل برای درمان جدا کردن برگ آسیب دیده است.
– کمبود عناصر مهم در خاک؛ کمبود برخی از عناصر مهم مانند منیزیم و منگنز در خاک باعث مریضی و زرد شدن برگ سیکاس میشود. بهترین راهحل تغذیه گیاه با استفاده از کودهای غنی شده از پتاسیم، عناصر معدنی، کلات آهن و منیزیم است.
– کوددهی زیاد؛ مصرف بیش از اندازه کود میتواند باعث زرد یا قهوهای شدن ساقه و برگ سیکاس و در نهایت سوختن گیاه شود. حتماً قبل از مصرف هر نوع کود، دستور و توضیحات آن را بخوانید.
– آفتاب سوختگی؛ قرار دادن گیاه سیکاس در معرض نور زیاد و شدید منجر به زرد شدن و تغییر رنگ گیاه میشود. بهترین مکان برای نگهداری سیکاس بهویژه نهالهای جوان محیطی خنک با نور کم است.
– یخ زدگی: سرمای شدید باعث زرد شدن برگ و در دراز مدت باعث آسیب گیاه خواهد شد. زیرا در محیط سرد ریشه قادر به دریافت عناصر مهم و ضروری از خاک نیست.
– آبیاری نامناسب؛ با اینکه سیکاس در برابر کمآبی مقاوم است اما آبیاری کم یا زیاد از حد میتواند باعث زرد شدن برگها شود. همیشه مطمئن شوید که براساس سایز و اندازه گلدان خاک گیاه بین 2 تا 8 سانتیمتر از عمق خاک خشک باشد.
– شوک ناگهانی؛ یکی دیگر از علتهایی که زرد شدن برگ سیکاس را به همراه دارد، جابهجایی، خارج کردن ریشه و تغییر محل کاشت آن بهطور ناگهانی است. البته گیاه پس از تطبیق خود با محیط جدید دوباره رشد خواهد کرد. همچنین در محلهای پر رفتوآمد، احتمال اینکه سیکاس دچار شوک شود زیاد است.
همچنین بخوانید : خرید سرو شیراز
قیمت عمده نخل سیکاس
قیمت نهال و گیاه سیکاس براساس تعداد، سایز و سن متفاوت است. بهترین روش برای خرید سیکاس مشاوره و مراجعه به تولیدکنندگان معتبر است. با یک تماس با مشاورین باتجربه و متخصص تولیدی گل و گیاه سروطلایی، میتوانید از قیمت بهروز نهال و گیاه سیکاس باخبر شوید.
در صورت داشتن هر گونه سوال در زمینه خرید نهال در گیلان و یا سایر محصولات سایت مانند کاج لاوسون، درخت انجیلی و نهال گواوا و عنبرسائل و … از بخش تماس با ما سایت سرو طلایی اقدام نمایید |
فروش نهال سیکاس
تولیدی گل و گیاه سروطلایی، یکی معتبرترین و خوشنامترین مراکز در فروش نهال سیکاس در گیلان است که علاوه بر ارائه محصول باکیفیت، در کلیهی زمینهها، از کاشت، انتخاب گلدان مناسب تا تکثیر و درمان بیماریهای مختلف گیاه سیکاس همراه خریداران خواهد بود.
سایر دسته بندی ها:
سوالات متداول:
دلیل زردی و لکه برگ های سیکاس چیست؟
سیکاس چون دارای برگهای همیشه سبز است اغلب ادمها برگهای سیکاس را هرس نمی کنند درنتیجه با ظهور برگهای جدید برگهای سال قبل لکه دار می شوند .بعضیها انرا بیماری تلقی می کنند .اگر هرسال اواخر زمستان کل برگهای سیکاس را از بن هرس کنید ، اواخر خرداد برگهای جدید بسیار لطیف ظاهر می شوند این برگها تا پایان سال شادابی خود را حفظ می کنند .
روش کود دهی سیکاس به چه صورت است؟
از خرداد تاپایان شهریور ماهی یک بار از کود های تقویتی نظیر ، ۲۰ ۲۰ ۲۰ یا سه بیست ویا ۱۲ ۱۲ ۳۶ بصورت دو قاشق در بیست لیتر اب حل نموده زیر هر نهال ۳ تا ۴ لیتر ریخته شود این کو د مواد غذایی لازم را برای رشد گیاه فراهم میکند