درختچه گل بِه ژاپنی با نام گیاهشناسی Chaenomeles japonica در جهان شناخته میشود و بومی چین و ژاپن است. نام Chaenomeles برگرفته از یک کلمه یونانی و به معنای «سیب شکافته» است که اشارهای میوه این گیاه دارد که شبیه به سیب است. با اینحال رایجترین نام برای این درختچه جذاب ژاپونیکا است و با نامهای دیگری مانند Cydonia، به کوتوله (dwarf quince)، Maule’s Quince و «بِه گلدار ژاپنی زینتی» نیز در جهان شناخته میشود.
به گلدار (Chaenomeles speciosa) از خانواده Rosaceae و بسیار قدیمی است که هزاران سال است در آسیا کشت میشود و در دهه 1800 وارد ایالات متحده شده است.
گیاه به ژاپنی دارای ساقه های متعدد است که به شکل دایرهای رشد میکند. معمولاً ارتفاع درختچه گل به ژاپنی بین 3 تا 4 متر رشد میکند و عرض آن تا 7.5 متر گسترش مییابد. رشد این درختچه بسیار متراکم و شبیه به بوته است. شاخههای درختچه به ژاپنی درهم پیچیده و خاردار است که رنگهایی بین قهوهای تا خاکستری دارد.
برگ این درختچه سبز تیره با دندانههای درشت است که عمدتاً بین 2.5 تا 5 سانتیمتر رشد میکنند. برگها در زمستان پژمرده و از درخت جدا میشوند. با اینحال احتمال اینکه برگهای خشک در طول زمستان روی شاخههای درختچه بمانند، زیاد است.
شکوفه به ژاپنی (انواع رنگ شکوفه ها)
این درختچه بهدلیل شکوفههای جذابی که در اوایل بهار دارد، بسیار محبوب و پرطرفدار است. در اوایل فروردین شکوفهها از جوانههایی که در اواخر زمستان روی شاخههای برهنه رشد کردهاند، شکفته میشوند. گلها از پنج گلبرگ با پرچمهای سفید در مرکز تشکیل میشوند. شکوفههای درختچه گل به ژاپنی دارای طیف گستردهای از تنوع رنگی است که شامل رنگهای صورتی، نارنجی، قرمز درخشان و حتی سفید مایل به کرم میشود. بعد از شکوفه دادن برگهای جدید نیز تولید میشوند.
میوه به ژاپنی و کاربرد آن
در پاییز درختچه گل به ژاپنی میوههای کوچکی به شکل سیب میدهد. میوهها به رنگ سبز مایل به زرد و بسیار سفت و ترش هستند، که نمیتوانید آن را بهصورت خام مصرف کنید. بیشتر اوقات از میوه به ژاپنی برای درست کردن ژله، مربا، کمپوت و شیرینی استفاده میشود. در برخی کشورها از ترکیب به ژاپنی و سیب کیک و تارت پای درست میکنند.
گلها و میوههای درختچه به ژاپنی بسیار معطر هستند. این ویژگی باعث جذب پرندگان، زنبورها و پروانهها در اطراف گیاه میشود.
نکات مهم در نگهداری از گل به ژاپنی
عمدتاً از درختچه گل به ژاپنی بهعنوان یک گیاه پرچین، رشد روی داربست یا آلاچیق استفاده میشود. در واقع این درختچه قابلیت شکلگیری با توجه به نوع هرس را دارد. با اینحال کاشت در حاشیه باغ یکی از کاربردهای رایج به ژاپنی است. یکی از دلایل محبوبیت به ژاپنی، مراقبت و نگهداری آسان از آن است. این گیاه طیف وسیعی از شرایط را تحمل میکند و به خشکی مقاوم است.
نور: به ژاپنی در محیطهای نیمه سایه میتواند رشد کند اما اگر در آفتاب کامل کاشته شود و در معرض نور خورشید باشد، شکوفهدهی آن بسیار زیاد و خوشرنگ خواهد بود.
دما: درختچه گل به ژاپنی تحمل آب و هوای سرد را دارد. عمدتاً این گیاه از تطبیقپذیری بالایی برخوردار است با این حال بهترین دما برای پرورش و نگهداری آن بین 4 تا 9 درجه سانتیگراد است. از کاشت گیاه در مکانهایی که در معرض باد شدید است، خودداری کنید، زیرا باد میتواند باعث شکستن شاخههای آن شود.
خاک: به ژاپنی زمانی بهترین عملکرد را دارد که در خاکی با زهشکی خوب، لومی و اسیدی کاشته شود. اصلاح خاکهای ضعیف با کمپوست باعث بهبود رشد و قدرت گیاه میشود.
کوددهی: مانند هر گیاه دیگری درختچه به ژاپنی نیز به کوددهی نیاز دارد. بهتر است از یک کود همه منظوره و سالانه در فصل زمستان باشد.
آبیاری: به ژاپنی نیاز متوسطی به آبیاری دارد. در دورههای خشکی باید به طور منظم گیاه آبیاری شود با اینحال آبیاری بیش از حد میتواند به درختچه به ژاپنی صدمه بزند. مالچ پاشی در اطراف گیاه به مرطوب نگهداشتن خاک کمک میکند و برای گیاهان جوانی که باید تا زمان استقرار آبیاری شوند مفید خواهد بود.
هرس: هرس باعث رشد منظمتر و صافتر به ژاپنی میشود. از هرس سنگین خودداری کنید، زیرا در رشد و گلدهی گیاه تأثیرگذار است. بهتر است هرس کردن پس از اتمام دوران شکوفههای بهاری و اواخر فصل پس از میوهدهی انجام شود. هر شاخه مرده، بیمار یا آسیب دیده را همزمان جدا کنید. هرگز شاخهها را در زمان گلدهی هرس نکنید، زیرا باعث آفت و بیماری خواهد شد.
آفات و بیماریهای به ژاپنی
درختچه گل به ژاپنی مستعد ابتلا به لکههای قارچی در برگ است، به ویژه در فصل بهار که رطوبت بیشتر از حد معمول است. گیاههای جوان و شاخههای جدید نسبت به شتهها حساس هستند. همچنین گاهی اوقات فلس و کنه برای درختچه میتوانند مشکلساز باشند.
نحوه قلمه زدن و تکثیر به ژاپنی
سریعترین راه برای تکثیر به ژاپنی تهیه قلمههای چوب سخت است. این قلمهها باید در اواخر پاییز تا زمستان برداشته شوند و بعد از حدود یک ماه که ریشهدار میشوند، برای کاشت آماده هستند. میتوانید از پودر هورمون ریشه برای تحریک رشد ریشه روی قلمهها استفاده کنید. گیاهانی که به این روش تکثیر میشوند و رشد می کنند بعد از 2 تا 3 سال بهطور ویژهای قوی و سرحال هستند.
روش دیگر برای تکثیر به ژاپنی از طریق دانههای جمعآوری شده از میوههای رسیده است. این بذرها را میتوانید در بهار پس از سرد نگهداشتن آنها یا به سادگی در پاییز به صورت تازه بکارید.
در صورت داشتن هر گونه سوال در زمینه خرید نهال در گیلان و یا سایر محصولات سایت مانند کاج لاوسون، درخت انجیلی و نهال گواوا و عنبرسائل و … از بخش تماس با ما سایت سرو طلایی اقدام نمایید |
قیمت درختچه گل به ژاپنی
قیمت درختچه گل به ژاپنی به عوامل مختلفی بستگی دارد. سن گیاه، نوع تکثیر، عمده یا تعداد کم و… از عوامل مهمی است که باعث میشود، قیمت نهایی بسیار متفاوت باشد. توجه داشته باشید که گل به ژاپنی اگر به خوبی تکثیر و پرورش یافته باشد نه تنها قوی و سالمتر رشد میکند بلکه در فصل پاییز و در اواخر زمستان تا اوایل بهار روی چوبهای لخت گل میدهد. بنابراین پیشنهاد ما این است که خرید گیاه را از مراکز معتبر که زیر نظر کارشناسان اداره میشود، انجام دهید.
فروش درختچه گل به ژاپنی
خرید درختچه گل به ژاپنی با شکوفههای رنگارنگ در بیشتر ماههای سال میتواند باعث جذاب و چشمنوازی هر مکانی شود. با اینحال بسیار مهم است که آن را از تولیدکنندگان معتبر و مطمئن خریداری کنید. تولیدی گل و گیاه سرو طلایی با داشتن سالها سابقه و برخورداری از کارشناسان با تجربه بهطور حرفهای در زمینهی پرورش و فروش انواع گیاهان به ویژه گل به ژاپنی در منطقه گیلان فعالیت دارد. علاقهمندان به انواع گیاهان میتوانند بهصورت آنلاین یا حضوری به این مرکز مراجعه کنند و یک خرید مطمئن را تجربه کنند. در این مجموعه نهال گل به ژاپنی و دیگر نهالها به صورت عمده و تکی به فروش میرسد.
سوالات متداول
به ژاپنی چند رنگ دارد؟
به ژاپنی به رنگهای سفید ، قرمز و نارنجی وجود دارد . بیشتر رنگ قرمز در باغها کشت می شود .
بهترین زمان قلمه زنی به ژاپنی چه موقع از سال است؟
بهترین زمان قلمه زنی به ژاپنی شهریور ماه است تا اواسط پاییز ریشه زایی میکند .بعضی ها در اسفندماه نیز قلمه میزنند اما درصد ریشه زایی در این زمان نسبت به شهریور ماه کمتر است
ایا میوه به ژاپنی خوردنی است
طعم میوه به ژاپنی ترش و گس است. به طور سنتی، از آن برای تهیه مربا، ژله، چای و شراب استفاده میشود.
سایر دسته بندی ها: