درختچه گل توری در تابستان که با شکوفههای رنگارنگش، منظرهای چشمگیری در هر محوطهای ایجاد میکند
معرفی انواع درختچه گل توری بر اساس رنگ
درختچه گل توری یا Crepe myrtle یک گونه درختچهی همیشه سبز است که برگهای خود را در تمام طول سال روی شاخه نگه میدارد. این گیاه در اواخر تابستان دارای گل سفید معطر و در پاییز توتهای کوچک با رنگ آبی و سیاه روی آن شکوفا میشود. اگرچه این توتها خوراکی هستند اما بهندرت توسط مردم برداشته میشود و بیشتر غذای پرندگان و زنبورها است.
گل توری بیش از 50 نوع در جهان دارد که از نژاد Lagerstroemia (لاگرسترومیا) است. تنوع زیادی در بین این گونهها بسیار زیاد است. برخی از آنها برگریز و برخی دیگر همیشه سبز هستند. نوع استاندارد و رایج این گیاه تا ارتفاع 6 تا 9 متر رشد میکند و گونههای دیگر که کوچکتر هستند میتوانند تا ارتفاع 1 تا 3.5 متر رشد کنند. عمدتاً انواع گونههای گل توری دارای گلهای با بنفش تیره، سفید روشن، صورتی کمرنگ، سرخابی و قرمز است که شکوفهدهی آنها در اواخر زمستان آغاز میشود.
درختچه گل توری اگرچه بومی آسیا و هند است اما تنوع آن باعث شده تا در سراسر جهان مانند اندونزی و استرالیا نیز گسترش یابد. نکتهای که در بین همهی گونههای گل توری مشترک است، گلهای خیرهکننده با گلبرگهای موجدار است که عمدتا برای محوطهسازی بسیار مطلوب و متمایز خواهد بود.
مهم ترین خواص گل توری
درختچه گل توری در گذشته توسط افرادی بومی مانند رومیان باستان و یونیانیان گرامی داشته میشود و برای آنها نماد عشق و ازدواج بود. امروزه دانشمندان کشف کردهاند که گل توری برای مبارزه با بیماریهای قارچی و باکتریایی بسیار مناسب است. همچنین برخی از مواد شیمیایی موجود در این گل به کاهش و درمان التهاب نیز کمک میکند. بنابراین از برگ، شاخه و گل آن برای تهیه دارو استفاده میشود.
همچنین بسیاری از مردم برای درمان عفونتهای ریوی مانند برونشیت، سیاه سرفه و سل آن را بهصورت جوشانده مصرف میکنند. ضماد تهیه شده از این گیاه نیز برای درمان زگیل روی پوست، آفت و برفک در دهان بسیار مناسب است. از دیگر خواص گل توری میتوان به درمان اسهال، سوزش سر دل، عفونتهای قارچی، درمان دل درد عادت ماهانه، عفونت مقاربتی و التهاب مثانه اشاره کرد.
نگهداری گل توری
اگرچه اغلب گل توری را با عنوان بوته ذکر میکنند اما در واقع این گیاه یک درختچه با رشد کم است که در شرایط مناسب میتواند بین 7 تا 9 متر رشد کند.
گاهی اوقات صاحبان گل توری برای اینکه آن را در اندازه بوته نگه دارند، شاخههای بالایی و اصلی آن را قطع میکنند. این کار باعث میشود که برای همیشه ساختار رشد گیاه خراب شود و در طولانی مدت باعث بیماری و مرگ گیاه شود.
خاک: درختچه گل توری خاک خنثی یا کمی اسیدی را به خاک قلیایی ترجیح میدهد. با اینحال خاک باید زهکشی خوبی داشته باشید زیرا، ماندگاری آب میتواند باعث پوسیدگی ریشه گیاه شود.
کوددهی: در طول اولین فصل رشد (بهار/تابستان) ماهی یکبار به گیاه کود دهید. برای درختچههایی که اولین نشانههای رشد جدید در آنها ظاهر میشود، از کود آهسته رهش استفاده کنید. پس از آن دو بار در ماه (بهار و تابستان) کوددهی سبک را انجام دهید..
آبیاری: برخلاف بسیاری از درختچهها، توری اغلب به آب نیاز دارد، به خصوص اگر خاک مرطوب نباشد. برای تقویت شکوفههای آن باید ریشهها را بهویژه در دورههای خشکسالی، عمیقاً آبیاری کنید.
دما: بهترین دما برای نگهداری درختچه توری بین ۱۰ تا ۲۰ درجه سانتیگراد است.
نور: برای داشتن درختچهای پربار با بهترین رنگها از شکوفه و گل باید به میزان نور خورشید آن بسیار توجه کنید. گل توری برای رشد به آفتاب کامل نیاز دارد و حداقل باید شش ساعت در روز نور آفتاب را دریافت کند. هرچقدر میزان دریافت نور کمتر باشد، ریزش شکوفهها بیشتر میشود.
زمان و نحوه کاشت درختچه توری
اواخر پاییز تا اوایل بهار بهترین زمان برای کاشت درختچه توری است. با اینحال بسیاری از مردم این گیاه را در تابستان میکارند تا با آبیاری کامل در طول ماههای تابستان، ریشه گیاه محکم شود. بنابراین زمان کاشت اصلا مهم نیست، نکتهای که اهمیت دارد، این است که قبل از کاشت گل توری در زمین، آن را به خوبی آبیاری کنید. برای کاشت حفرهای حدود سه برابر پهنای ریشه حفر کنید و ریشه را در زمین همسطح سازید. پس از پر کردن سوراخ به عمق 2 اینچ اطراف آن را مالچ بریزید. همچنین کلیه علفهای هرز اطراف گیاه را نیز پاک کنید.
همچنین ببینید: خرید نهال زرشک
آفات و بیماری های گل توری
به محض باز شدن برگهای درختچه گل توری، احتمال پیدا شدن سروکله شتهها وجود دارد. دفع قندی آنها باعث ایجاد کپک دودی میشود که باعث گسترش آلودگی و در نهایت زرد شدن برگها و مانع از گلدهی درختچه خواهد شد. این آفات را باید با سمپاشی حشرهکشهایی شتهها را هدف قرار میدهند، در تابستان به محض ظهور آنها کنترل کنید.
تکثیر و هرس گل توری
هرس درختچه گل توری باید در زمستان و هنگامی که گیاه در خواب است انجام شود. بهتر است هرس کردن شامل شاخههای مرده یا بیمار باشد. علاوه بر این میتوانید شاخههایی که باعث شلوغی مرکز گیاه شدهاند را نیز هرس کنید. فقط مراقب هرس کردن بیش از حد باشید، یک اشتباه کوچک باعث از بین رفتن گیاه خواهد شد.
درختچه گل توری را میتوانید به راحتی از طریق قلمه تکثیر کنید. کافی است قلمههای چوب نیمه سخت را در طول فصل رشد از روی گیاه بردارید. اوایل تابستان تا اوایل پاییز زمان بسیار خوبی برای ریشه زدن قلمهها است. قلمههایی که از رویش جدید گرفته میشود، در عرضه سه تا چهار هفته ریشه خواهند زد. بهتر است قلمهها را در یک خاک با زهکشی مناسب و مرطوب، در یک کیسه پلاستیکی شفاف و منطقه سایه قرار دهید. علاوه بر این میتوانید قلمهها در فضای باز در خاکی که عمق 10 تا 12 اینچ دارد، نیز بکارید و آن را با مواد آلی پر کنید.
روش دیگر برای تکثیر گل توری استفاده از بذر آن است. پس از پایان گلدهی درختچه توتهایی به اندازه نخود تولید میکند که آنها در نهایت تبدیل به غلاف بذر میشوند. این بذرها معمولا در پاییز میرسند و میتوانید آنها را جمعآوری و خشک کنید و سپس در فصل بهار بکارید.
قیمت گل توری
همانطور که ابتدای مطلب اشاره کردیم، خرید گل توری را با یک قیمت مناسب میتوانید از تولیدی گل و گیاه سرو طلایی انجام دهید. این مجموعه با بهرهمندی از متخصصین حوزه گیاهشناسی بهترین و باکیفیتترین درختچه گل توری را پرورش میدهد.
فروش انواع گل توری
اگر قصد خرید انواع گل توری را دارید به ویژه در گیلان در مراجعه به نهالستان سروطلایی تردید نکنید. این مجموعه با بهرهمندی از مشاورین با تجربه در کلیه مراحل کاشت تا برداشت درختچه گل توری همراهتان خواهد بود. علاوه بر این رضایت مشتریان بالاترین امتیاز این مجموعه است که در پی سالها فعالیت و ارائه محصولات باکیفیت آن را کسب کردهاند.
در صورت داشتن هر گونه سوال در زمینه خرید نهال در گیلان و یا سایر محصولات سایت مانند کاج لاوسون، درخت انجیلی و نهال گواوا و عنبرسائل و … از بخش تماس با ما سایت سرو طلایی اقدام نمایید |
سوالات متداول:
گل توری چند رنگ دارد؟
گل توری به رنگهای صورتی، سفید و قرمز وجود دارد.
ایا این گیاه قابلیت هرس دارد؟
واز قابلیت هرس خوبی بر خوردار است
سایر دسته بندی ها: